Hej på er!

Så roligt att se så många av er på Kulturum i tisdags, visst var eleverna duktiga? Jag var oerhört stolt över klassen ska ni veta!

Den här veckan har vi betat av det sista provet i matte så nu är vi nästan klara. Några ”strö-prov” kvar för dem som varit sjuka eller missat prov av annan anledning. När alla är klara ska de rättas och sedan kommer vi att göra en kunskapsprofil där era barns resultat finns sammanfattade och vad de behöver träna mer på. Dessa får ni hemskickade så att ni får veta hur det gått för era barn. En sak som vi redan nu märkt var riktigt svårt var algoritmer. Detta jobbade vi en hel del innan sportlovet och har nu repeterat det och arbetar vidare med det så att det verkligen sitter. Likaså positionssystemet med talsorterna har vi tränat på, grunden för att förstå uppställning. Titta gärna på filmerna med era barn hemma så de får lite extra träning, det behövs alltid 🙂

Nästa vecka är det ingen idrott på tisdag, jag och några elever samt vår idrottslärare med några elever, är då på en mässa om digitalt lärande (settdagarna.se). Bilder kommer såklart. Men därför är det ingen idrott på tisdag så eleverna behöver inte ta med sig ombyte. Simskolan är som vanligt för de barn som går på den!

Imponerande många har läst klart både en och två och tre Kalle Skavank-böcker. Häftigt! Den 2 maj avslutar vi projektet och eftersom eleverna får svara på frågor om sina böcker är det jättebra att ni lyssnar på dem när de läser så att de förstår vad de läser och hjälper dem med stödord så de komemr ihåg vad de läst. De har fått med sig ett läs-schema hem som de kan använda till detta.

Ta hand om er allihop och trevlig helg önskar jag er! // Jessica