Hej på er och välkomna tillbaka efter påsklovet!

Jag hoppas ni hade ett härligt lov och att barnen fått möjlighet att vila upp sig ordentligt inför kommande slutspurt på terminen. Vi började veckan med att prata om det fruktansvärda som hände i Stockholm fredagen den 7 april. Eleverna hade många tankar och frågor som kom upp och som vi tillsammans försökte svara på eller fundera kring.

Fortsättningsvis har veckan varit fylld med lärorika lektioner och kloka elever. På svenskan jobbade vi med grammatik den här veckan, närmare bestämt med att lära oss när vi ska använda ”de” och när vi ska använda ”dem”. Eleverna tyckte nog att det var ganska svårt i början men med några tips och knep tror jag tillslut de fick kläm på det. Vi kommer prata en del om det här så fråga gärna hemma om de kan dela med sig av knepen 🙂 Vidare har vi jobbat både med vårt läsprojekt och skrivprojekt. Vi har tillsammans tittat på vilka kunskapskrav vi täcker in genom att arbeta med dessa projket och det är många. På så sätt fick eleverna också syn på allt de faktiskt tränar på och lär sig genom att göra dessa projket. I samband med detta fick vi också möjlighet att diskutera hur viktigt det är att eleverna jobbar på lektionerna, hur tråkigt det än känns just då. Inte alltid lätt att motivera ett gäng fyror som helst vill ut i solen och spela king men de kämpar på och visar att de vill ta ansvar för sina studier och få med sig så mycket kunskap som möjligt. Hejja fyrorna!

En hälsning från idrotten: Lite olika turer kring idrotten om ute eller inne.. med tanke på det kalla vädret så har jag valt att ha idrott inne även nästa vecka. Men fr.o.m. Veckan efter(18) så kommer vi vara ute. Kläder efter väder gäller, långa byxor, tjock tröja gympadojjor, kanske mössa och vantar.

Jag hoppas att alla har tagit del av inbjudan till det föräldraforum som skolan bjuder in till med Marie Unander-Scharin som gäst. Maila frågor ni vill ta upp och tala om ifall ni kommer så att vi kan förbereda på bästa sätt. Det kommer att handla om ett mycket viktigt ämne för alla oss som är föräldrar, en kväll där tanken är att ni ska få med er tips om hur ni kan vägleda era barn när frågor om alkohol och droger kommer upp. Välkomna, vi hoppas på att få se många av er där!

Den här veckan blev lite kortare än vanligt men nästa vecka kör vi en hel vecka där vi hoppas hinna med massa roligt. Jag och eleverna räknade ut att det bara är 31 skoldagar kvar vilket fick mig att sätta morgonkaffet i halsen, hur ska vi hinna allt 😉

Ha en härlig helg så hörs vi igen om en vecka!