Hej på er!

Den här veckan kommer det både ris och ros, mest ros förstås! Vi har hunnit med ännu fler nationella prov och börjat med delproven i matematik.

Ris till mina fina elever den här veckan blir arbetsron. När de arbetar så arbetar de jättebra MEN det är ofta som det blir prat om annat, man springer ut ur klassrummet eller gör annat. Vi fortsätter prata om varför det är viktigt med arbetsro, det är ju faktiskt för allas skull. Min, sin egen och de andra kompisarnas skull.

Ros däremot finns det en hel del. De kämpar på så bra med nationella proven och många säger fortfarande att det är roligt. Vi har också fått mycket annat gjort, bland annat har halva klassen varit hos förskoleklassen och gjort filmer på iPaden. Vi fick höra från Helena, lärare i förskoleklassen, att eleverna hade varit så nöjda och glada när vi gick. Treorna är superbra lärare åt förskoleklasseleverna.

Den gruppen som var kvar i klassrummet gjorde faktakort om en av de abrahamitiska religionerna som vi jobabr med just nu. De redovisade sedan för sina kamrater och oss lärare, så fantastiskt duktiga!

I syslöjden frå grupp 2 mycket beröm och nästan alla har nu lyckats ta körkort för symaskin, något som är bra både i slöjden men också på fritids där Lena kommer att hålla en del syslöjd på fritidstid. De i grupp som inte tagit körkort för symaskin kommer få möjlighet att göra det under våren då Camilla kommer att ställa upp och ha extra slöjd på sin planeringstid, toppen!

Imorgon fredag är det simning. Tyvärr blev det inställt i tisdags men imorgon går vi hela klassen. Vi kommer att gå redan kl 8:10 så det är viktigt att alla kommer i tid. Ta med badkläder, handduk och duschsaker. Vi är tillbaka till lunch och slutar som vanligt.

Ha en härlig helg allihop och på återseende nästa vecka. // Jessica