Vecka 14 från eleverna

Killarna är klara med sin sexualkunskap. Nu på tisdag ska alla vara kvar i skolan och börjar 08:10 för att ha en gemensam lektion.

Vi har nationella prov på måndag och onsdag.

Vi har NO-prov i kemi om atomer och molekyler idag fredag.

På måndag ska alla ta med sig en eller fler broschyrer, det är en läxa för att vi ska arbeta med broschyrer på svenskan.

Det är inte så långt kvar till klassresan. Vi längtar!

Trevlig helg, vi ses på måndag.

Tillägg från fröken…

Jag vill återigen påminna om att det är jätteviktigt att ni alltid lägger in era barns frånvaro i Dexter alternativt ringer till 08-124 515 32 och knappar in era barns frånvaro (det är en talsvarstjänst så detta kan göra när som helst på dygnet dock senast 08:00 samma dag som barnet är sjuk/frånvarande). Ska ert barn till tandläkare eller läkare måste detta också följas, då lägger ni in/knappar in vilken tid barnet är frånvarande. Det som händer annars är att det ser ut som att ert barn avvek från skolan och får till följd av detta ogiltig frånvaro. Eftersom jag inte är med klassen hela tiden så går det alltså inte att maila mig deras frånvaro utan ni måste själva lägga in den. Tack för er hjälp!

Nästa vecka är det som barnen skriver nationella prov i engelska måndag och onsdag. Eleverna slutar då till lunch. Nästa omgång prov, och även den sista för årskurs sex, är i matte och infaller 6 + 8 maj. Jag vill även här påminna om att inga ledigheter beviljas under perioden för nationella prov. Är eleven inte närvarande på provet får vi inte erbjuda omprov och i år har skolverket ändrat sin skrivelse så provresultaten ska ha en större påverkan på betyg så det är av största vikt att eleverna är här och gör proven (om de inte är magsjuka förstås 😉 ).

I svenska har vi precis avslutat ett skrivområde om faktatext och nu påbörjar vi ett nytt område om broschyrer som skrivform. Eleverna har fått i läxa att gå ner till centrum eller något annat ställe och hämta broschyrer. Det kan vara från en butik, ett centrum, en stad eller något annat. Eleverna väljer själva, påminn dem gärna!