Spännande vecka har det varit, våra nya klasskamrater har varit på besök. Fyrorna hade förberett presentationer som de i smågrupper fick visa för de nya eleverna. Det var presentationer om skolan, vår klass och om dem själva. De hade också förberett frågor till eleverna där de ville veta mer om dem och vad det gjort i skolan hittills. Snacket idag som gick var att det var jättetrevliga kompisar, verkade roliga och att det avr kul att de skulle börja. Fina elever vi har 🙂 På torsdag börjar den nya gruppen och det ser vi alla fram emot. Det kommer att bli en fyra som heter 4a (vår fyra) och en som heter 4b (de elever som kommer från Valsta). Hur det blir till hösten är det ingen som vet, vi planerar, tänker och strukturerar för fullt men det vi vet är att detta ger oss goda möjligheter till att ge era barn, våra elever, de allra bästa förutsättningarna för lärande. När vi vet mer delger vi er såklart, men det kommer att bli bra. Så mycket vet jag 🙂

Ni har fått information i tidigare inlägg om fredagens skoldag på kultruskolan (kom ihåg och skicka med lapp eller maila mig eller Tessan om ert barn får gå hem direkt från kulturskolan) och även om simtävlingen som nu äntligen börjar närma sig på riktigt. Det ska bli så roligt och vi känner oss laddade allihop tror jag, både de som ska tävla och vi som ska heja på våra två lag.

Jag vill skicka med en påminelse också, på måndagar börjar skolan först kl 9:10. Det är många elever som är här mycket tidigare och jag jag har påmint era barn men påminner även er om att barnen är välkomna hit till skolstart om de inte har fritids. Tack för hjälpen!

I svenskan den här veckan har vi tränat samarbete. Eleverna har lottats ihop till par där syftet är att träna på att kunna samarbeta med vem som helst. Uppgiften de fick första gången var att på fem minuter komma på två bra saker med våren och två dåliga. Vi andra tillfället skulle de berätta för varandra om en film de sett. Den gången fick de tio minuter på sig. De skulle sedan redovisa vad de kommit fram till. Tydliga mål och tydliga instruktioner, så här såg det ut:

1. Två och två, Jessica lottar med appen names in the hat
  2. Kom tillsammans på två bra saker med våren och två dåliga
  3. Ni har fem minuter på er
  4. Den med mörkast tröja redovisar

Klassen klarade det jättebra och andra gången var det enklare att komma igång och lättare att redovisa, även om det är lite pirrigt. Enkla övningar som stärker elevens känsla av att lyckas och stärker gruppen i att kunna lyssna på varandra och ge varandra uppmärksamhet. Hejja fyrorna! Vi kommer att fortsätta jobba med detta och så småningom bygga på, fler i gruppen och längre tid att arbeta. Öva, öva öva!

En dag kvar på veckan, sedan laddar vi för helg och en ny härlig lärorik vecka nästa vecka. Trevlig helg på er allihop och håll tummarna hårt för oss på onsdag när det är tävlingsdags!