Så var det återigen dags för ett veckobrev, tiden går väldigt fort just nu tycker jag… Solen skiner utanför, jag har precis varit ute och fått lite dagsljus tillsammans med eleverna. Det är glada och pigga barn jag möts av, det märks även på dem att våren är på gång. Härligt!

I svenska hade eleverna en tuff dag i onsdags, tuff men lärorik skulle jag tro. De skulle gå från det traditionella arbetet i skrivprojketet till att inte fokusera så mycket på själva uppgiften utan mer på att bedöma vad de själva skrivit. Utifrån en matris (mall) de fick skulle de tala om vilken nivå deras text just nu befinner sig på och vad de kan ändra för att texten ska bli ännu bättre. Precis detta handlade tisdagen om när vi lärare hade studiedag och fick utbildning. Betygen i sig är inte det som gör att eleverna blir bättre utan det är den återkoppling de får, när de får höra vad de ska göra för att utvecklas, vad de behöver träna på, som gör att de blir bättre på något. Likaså när de själva tittar på det de själva gör med kritiska ögon och ger sig själva återkoppling har de stora möjligheter att förbättra sitt arbete och på så sätt nå högre kunskapsmål. Forskaren som föreläste för oss var både rolig och väldigt påläst, det gav många tankar för mig som lärare och mina stackars elever får såklart stå ut med att deras lärare måste berätta om allt och prova nya sätt att lära tillsammans med dem. Det var en tuff uppgift som sagt, de kämpade, och de lyckades riktigt bra mina stjärnor!

Vi har arbetat med både självbedömning och kamratbedömning tidigare, ett led i detta är ju att eleverna håller sina egna utvecklingssamtal och det ser vi som ett mycket viktigt lärandetillfälle. Vi kommer att fortsätta med självskattning och kamratbedömning, och det känns då extra bra att ha fått ”svart på vitt” att vi är på rätt väg i Sigtuna kommun.

Imorgon fredag är det dags för en dag på kulturskolan för fyrorna. De kommer att gå tillsammans med Tessan och gör det direkt på morgonen kl 8:10. De är tillbaka runt 13:30 och kommer då att sluta. De som får gå hem direkt från kulturskolan måste ha med sig en lapp från er som de kan ge till Tessan. Jag tror att de kommer få en riktigt bra dag tillsammans och jag ser fram emot att få se deras uppvisning som kommer senare i vår.

Jag håller tummarna för att solen fortsätter att skina på oss under helgen och önskar er därför en trevli sådan.