Jaha, inte blev det mycket pulkaåkning längre inte. Våren är här och jag hoppas innerligt att den är här för att stanna. Efter några dagar med skidåkning i Sälen är jag nöjd med vinter, nu ser jag fram emot sol och ljus.

Veckan har gått fort, klassen hade vikarie i början av veckan och det hade gått bra enligt dem själva och enligt vikarien. Härligt att de jobbar på så bra!

I engelskan jobbar eleverna just nu med kända sagor. De ska sedan på dramatisera dessa och på så sätt visa vad de lärt sig. De kan antingen spela upp en teater eller spela in en film. Det ska bli riktigt kul att se deras färdiga verk sen, de jobbar på flitigt ser jag när jag sricker in huvudet på lektionerna. Hittills har de läst ”Rödluvan”, ”Den fula ankungen” och ”Guldlock”. Ja, på engelska då förstås.

I svenskan fortsätter vårt läsprojket, likaså har vi återgått till att skriva på vårt skrivprojekt. Denna gång med valfritt tema. Mycket spännande att se elevernas fantasi flöda och deras skrivlust växa. Likaså där ska det bli spännande att se de färdiga verken.

I onsdags hade vi Tingvallaskolans första, men absolut inte sista, talangfestival. En härlig tillställning som trygghetsteamet och kamratstödjarna hade ordnat. Ett bidrag var framröstat i varje klass och fyrornas bidrag innehöll både sång och dans. Be era barn gärna berätta hemma om de inte redan gjort. Det blev succé och jag är så imponerad av alla elever som har modet att på ett proffsigt sätt framföra sina bidrag inför publik. Hejja Tingvallaskolan 🙂

Trevlig helg på er allihop, på återseende nästa vecka!