Den här veckan har vi arbetat med lite av varje. Bland annat så har vi jobbat med vårt bokprojekt om Kalle Skavank. Vi har gått igenom mål och barnen har fått välja sina måk. Vi har jobbat med bildanalys av böckernas framsidor. Vad är lika och vad är olika? Snart börjar vi med läsandet, än så länge arbetar vi med högläsning av den första boken tillsammans men när den är klar kommer böckerna hem och ska läsas av eleverna 🙂 Eleverna har också gjort framsidor på sina egna böcker.

I matten har vi arbetat med volym, något som vi upptäckte var svårt när klassen fick prova att göra ett gammalt nationellt prov. Vi har tittat på film om volym och måttenheter som hör till volym, vi har mätt upp vatten och gissat hur mycket olika saker rymmer och vi har räknat på våra iPads. Jag lovade i ett svagt ögonblick att vi ska baka som avslutning på området volym och DET ser eleverna verkligen fram emot 🙂

Nästa vecka börjar vi med nationella proven. Redan på måndagen kör vi igång och kommer att göra ungefär ett prov varje dag. Är man sjuk och missar ett prov kommer man att ha möjlighet att göra detta i efterhand. Likaså ni som fortfarande inte haft ert utvecklingssamtal, vi kommer att kalla er till nya samtal men detta kommer att bli efter påsklovet när vi haft några prov och kommit in arbetet kring detta. Tack för er förståelse kring detta 🙂

Vecka 14, det är ett tag kvar men lika bara att vara ute i god tid, kommer vi att simma tillsammans. Både jag och eleverna ser fram emot detta och hoppas på en lika mysig stund som i höstas. Det är så härligt att få vara med eleverna i andra sammanhang och se deras samspel och förmågor utanför skolans väggar. Jag återkommer med exakt satum och tid för de olika grupperna senare.

Nu hoppas jag att solen stannar och att ni alla får en härlig helg!

Ett svar på ”Vecka 10”

1. hej Jessica!
    tack för informationen.:)
    jag undrade om vi kan förbereda barnen till proverna på något sätt? eller det är bara att köra igång? en annan sak, blir skoldagen kortare de dagar de gör prov eller det blir som vanligt skoldag?
    lycka till alla elever;)
    mvh Sarwah