Den här veckan har det hänt många saker som gör mig så stolt över att vara lärare i fyran. Eleverna har verkligen visat att de kan visa hänsyn, de kan ge varandra och sig själva arbetsro och de kan samarbeta under grupparbeten och samtidigit skratta väldigt mycket tillsammans. När vi skulle byta platser i klassrummet i måndags kom många kloka kommentarer om hur vi ska sitta i klassrummet för att lära på bästa sätt och kunna fokusera bäst. När internationella kvinnodagen var i onsdags gav de återigen prov på vad de lärt sig när det gäller att diskutera och berätta om sina tankar och åsikter. De är så fantastiska och kloka era barn!

I svenskan jobbar vi på med vårt läsprojekt, eleverna får träna på att tolka text, läsa mellan raderna och använda sina egna erfarneheter för att dra slutsatser om olika situationer som beskrivs i boken. Jag vill be er hjälpa era barn när de läser högt för er hemma att ställa frågor som kanske inte är helt självklara utan mer fråga om hur de tror att huvudpersonen känner sig eller vad de tror kommer att hända sen. På så sätt får ni också reda om de förstått vad de läst. De jobbar på jätte bra och till påsk räknar vi med att vara klara med hela projektet så att vi kan ha många härliga diskussioner om boken ”Röda spår”.

Imorgon är det som sagt pulkadags, kom ihåg hjälm och bra kläder. Pulka eller annat att åka på om ni har.

Jag åker till fjällen några dagar och under tiden kommer vår fantastiska vikarie Zeynel ha svenska med fyrorna. På onsdag är jag tillbaka igen så jag önskar er alla en trevlig helg redan nu!