Sista veckan

Nu de här sista dagarna innan jullovet har vi haft det ganska lugnt. Vi har arbetat med klockan, både den analoga och den digitala. Hel- och halvtimmar har vi pratat om men många är ivriga och tränar redan nu på kvart och minuter. Ivriga och entusiatiska 🙂

Vi har arbetat i grupper med en uppfinning, ett arbete som tog fart på nobeldagen när vi läste om Alfred Nobels uppfinning som skulle skapa fred på jorden men tyvärr bidrog till motsatsen. Vi pratade om uppfinningar som vi inte kan klara oss utan och uppfinningar vi vill ”avuppfina” och nu alltså även uppfinningar som eleverna skulle vilja skapa. De har arbetat med att skissa på en ritning till uppfinningen samt ritat och skrivit om den. Tillslut har vi arbetat med att göra en presentation i iMovie på ipaden. Riktigt roligt att se elevernas engagemang trots att vi alla är trötta så här års.

Veckan avslutades med en pysseldag för att göra lite julpyssel. En riktigt trevlig dag där vi verkligen fick umgås hela dagen utan att tänka på undervisning och lektioner. Den sista dagen innan juär på måndag kommer främst handla om att städa, plocka i ordning och göra fint inför julaslutningen på kvällen. Det här är årets sista veckobrev och jag vill passa på att även här önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Jag vill påminna er alla om att även kvällen är en skoldag, kan ert barn inte närvara söker ni ledigt som vanligt/mailar mig. Varmt välkomna allihop till klassrummet på måndag kl 16:30.

[slideshow_deploy id=’152′]

2 svar på ”Sista veckan”

1. Go kväll Jessika
    Norah kan tyvärr inte vara med i morgon kväll på avslutningen. Vi tackar så mycket för samarbetet och God Jul och gott nytt år. MVH ullis