Nu är vi igång…

Första veckan avklarad och jag tror alla underbara elever är trötta. Vi har tre nya kompisar i klassen, välkomna Lisa, Jemila och Iliya. Vi ska göra allt för att ni ska trivas hos oss 🙂

Vi har påbörjat vårt värdegrundsarbete som hela skolan kommer att jobba med de första två veckorna lite drygt. Detta arbete kommer ligga till grund för det fortsätta arbetet på skolan där ni föräldrar också kommer in, dör vi lärare arbetar med likabehandlingsplan, vårt trygghetsteam osv. Fråga era barn om värdegrundsorden så får ni höra mer.

Fredagen gick dessutom i hälsans tecken när vi gick på en ”liten” promenad. Jag gissade på att vi gick 2-3 kilometer men det visade sig med hjälp av Tessan stegräknings-app att vi gått 5.6 kilometer. Bra fredagsträning och en trevlig utflykt fick vi i alla fall.

Resten av dagen ägnades åt film med värdegrunden som tema, diskussion kring regler och vilka som faktiskt ser till att vi får det klimat vi vill ha i klassrummet och på skolan. De är så kloka mina elever och jag måste säga att det är härligt att få vara tillbaka och höra deras funderingar och diskussioner. Vilket härligt läsår det kommer att bli, det känner jag på mig!!

Nästa vecka börjar schemat att gälla. Det betyder att eleverna kommer att träffa flera olika lärare. Eleverna är i samma klassrum hela tiden men olika lärare kommer att ha lektionerna/ämnen. Jag har svenska och elevens val med klassen samt kommer att vara med på andra lektioner under veckan. Kom ihåg också att vi börjar kl 9:10 på måndag från och med nu!

Fredag nästa vecka är det ingen vanlig idrott utan vi kommer att gå till simhallen där både Tessan och Peder kommer att finnas för att se över simkunnigheten i klassen och träna lite med allihop. De som behlver kommer m sedan att bli erbjudna simskola (ni får hem ett brev veckan efter), den kommer även i fortsättningen att vara på tisdagar med start vecka 36. Med andra ord, kom ihåg badkläder mm på fredag!

Nu är vi igång, välkommen läsår 16/17, nu kör vi! Trevlig helg!

Avslutar med bilder från fredags-utflykten med bl.a. en samarbetsövning.

Utflykt image image image image