Matte

Hej

För ett par veckor sedan så bytte vi bok i matte. Vi arbetar numera med en bok som heter Matteborgen istället för den gamla boken Formula. Eleverna tycker den nya boken är bättre. Boken bygger givetvis på de kunskapskrav vi arbetar mot i mellanstadiet. Just nu jobbar vi mycket med division och det syns tydligt att de flesta eleverna måste bli betydligt bättre på multiplikationstabellerna. Tabellerna måste nötas in och det är bara hård träning som gäller tills de sitter. Det går att öva på Ipad via NOMP, elevspel eller Bingel. Det finns även stenciler om man vill ha tabellerna i pappersform. Jag har delat ut tabeller i klassrummet, men det krävs också att göra dem om och om igen.

På Bingel finns det även VÄLDIGT BRA matte-filmer som visar och förklarar olika saker inom matematiken.

/Peder