Matte

Hej

Jag skriver på bloggen för att berätta att vi kommer att ha ett matteprov nästa onsdag. Provet kommer att vara på de två kapitel vi har arbetat med i höst. Kapitel 1 handlade om tid (sekunder, min, timmar, dygn, år m.m.). Kapitel 2 som vi arbetar med nu handlar om bråktal och avrundning av tal. Vill man träna mer hemma inför provet så kan man räkna Repetionssidorna i slutet av kapitel 2 i boken. Det är repetion av de två senaste kapitlen. Sen kan man även träna NOMP och elevspel på Ipaden.

Vill även påminna om att eleverna varje vecka har läxa i elevspel. Läxan ska vara klar senast fredag kväll. Läxorna är på saker vi tidigare har arbetat med t.ex. multiplikationstabeller, klockan, längdenheter m.m.

Om man behöver hjälp med en läxa så har man möjlighet att komma på studiestöd på onsdagar och fredagar.

/Peder