Läsprojekt

Detta brev kommer även hem med era barn och de böcker som de får låna imorgon (tisdag) men lägger även ut på bloggen så att alla ser. Första ”stoppet” kommer att vara torsdag den 22 april då alla ska ha läst en bok och då arbeta med frågor till den boken här i skolan. Det gäller alltså att era barn läser hemma varje dag för att hinna läsa ut en bok till nästa vecka,

2016-04-11

Läsprojekt

Nu drar vi igång ett läsprojekt för alla treor.

Vi kommer att arbeta med böcker av författaren Petrus Dalin.

I skolan har vi gjort en framsida till vår egen bok. Vi har fått lära oss om författaren och lyssna på hans första bok som är en pekbok och Kalle Skavank i Bagarmossen.

Mål:

• Att öka läshastigheten
  • Bättre läsflyt
  • Läsa högt med inlevelse
  • Öka läsförståelsen
  • Uppleva läsglädjen.

Vi kommer att låna ut olika böcker om Kalle Skavank till barnen, detta är barnens läsläxa så länge projektet pågår.

Böckerna ligger i plastfickor som skydd. När man är klar med en bok tar man med den tillbaka till skolan.

Till varje bok hör ett antal frågor som barnen ska göra i skolan. Det är bra om man som vuxen hemma är med och lyssnar på barnets högläsning, samtalar om innehållet och stödjer barnet.

Utmaning: Läsa alla sju böcker.

Miniminivå: Alla barn ska läsa två böcker fram till 4/5.

Hälsningar Jessica och Katalin