Första veckan

Hej på er alla glada!

Första veckobrevet efter jullovet och det blir ett ganska långt ett… Det är underbart att vara tillbaka i klassen, mina härliga elever har jag saknat såklart!

Vi har gjort ett läs-test den här veckan. Testet gick ut på att ta reda på om eleverna förstår det de läser samt att se hur snabbt de läser. Resultatet visade att eleverna är bra på läsförståelse, alltså förstå vad de läser, men behöver träna upp läshastigheten. Det enda sättet man kan göra det är genom att läsa varje dag. Vi läser i skolan men de behöver också läsa minst femton minuter varje dag hemma. Det finns ett stort utbud med böcker på Märsta bibliotek där ni kan låna böcker tillsammans så att eleverna har en bok att läsa hemma utöver den läsläxa de kommer att få av oss. Vi kommer också att göra en stor satsning på just läsning, eleverna kommer att få arbeta med boklådor där vi kommer att läsa spännande böcker och arbeta med både innehåll  och läshastighet. Men tänk på att det krävs 10.000 timmar för att bli en bra läsare så det gäller att de läser även hemma 🙂

Vi har börjat arbeta med tal i bråkform den här veckan. Division fortsätter vi med i samband med detta och även problemlösning. Vi jobbar både på iPaden, vi leker, vi pysslar ”bråk-tårtor” och lär oss matematiken på många olika sätt.

Precis som vi tidigare nämnt så kommer de nationella proven börja vecka 11. Det är svårt att säga exakt hur länge vi håller på men fem-sex veckor ungefär.

Hela klassen har varit och simmat i grupper den här veckan. Det Tessan, vår idrottslärare, tittar på är om man kan simma och i så fall hur långt. Det kunskapskrav eleverna siktar mot är att kunna simma 250 meter som de ska kunna i sexan. Vissa når redan det målet och vissa är på god väg, härligt. Möjlighet ges via skolan att gå på extra simträning för att alla ska klara av målet, några redan nu imorgon fredag. De som blivit erbjudna extra simning imorgon fredag har också fått med sig en lapp hem som extra påminnelse.

Från och med vårterminen kommer Katalin att arbeta med oss. Här är en kort presentation från henne:

”Jag heter Katalin Lundmark och ser fram mot att arbeta med åk 3 tillsammans med Jessica. Jag tycker om att träna, umgås med familj och vänner samt vara ute i skogen. Jag har två barn och bor här i Märsta. I skolan kommer jag jobba med klassen vi kommer att prioritera SV, MA och NTA. (natur och teknik för alla)”

Vi har delat in barnen i nya grupper. Eller nygamla, det är deras slöjdgrupper som de haft under hösten. Dessa två grupper kommer de även att ha under idrotten. Grupp 1 kommer att ha idrott på måndagar samt fredagar 8:40-9.40. Grupp 2 kommer att ha idrott på tisdagar samt fredagar 10-11. Vi välkomnar också en ny klasskamrat till oss, Sultan, som började i tisdags. Jättekul att ha Sultan hos oss i klassen!

Grupp 1

Sulaiman

Jason

Sultan